User Tools

Site Tools

infrastruktur:it-services:netvaerk

Netværk for HAL9k

Netværk er ved at blive opgraderet af Jener, så information her er p.t. delvist forældet

HAL9k har en internetforbindelse (100/100 Mbps), hvortil der er adgang via WiFi (SSID: hal9k) og kablet ethernet. Netværket skulle gerne fungere out-of-the-box for brugerne.

Liste over netværk

Der eksisterer fem netværk, hvoraf de fire første er bag firewall:

  • WLAN Det netværk du kommer på når du kobler dig på via WiFi
  • LAN Det kablede netværk rundt i huset
  • SRV Det net som servere normalt står på. Hosts som skal kunne nås fra internet skal som udgangspunkt være på dette netværk.
  • BMX Seperat subnet til BMX-klubben.
  • Outside Eniig netværk. Firewallen er på dette net. Vi kan bruge op til fem offentlige IPv4-adresser på dette net. IPv6 står hosts selv for her og hosts er ikke firewallet.

De fire interne net har IPv4 og IPv6. Der benyttes DHCP (IPv4) + RA (IPv6) på WLAN, LAN og BMX, som er åbne netværk frit tilgængeligt for alle brugere af huset.

SRV net

Man kan komme på SRV-nettet ved at spørge Georg Sluyterman hvis man har en dims man gerne vil kunne nå fra internettet (port-forward via IPv4, og helt åbent for IPv6 hvis man lyster. Der benyttes statiske IP-adresser på servernettet (husk at liste din host på siden IP-plan). LAN og WLAN kan nå alt på SRV-nettet, men ikke omvendt.

IP-adresser etc. på SRV-net

Se siden IP-plan.

Teknisk dokumentation

Dokumentation af de enkelte delkomponenter af netværket til HAL9k. Kun aktuel læsning hvis du skal administrere dele af infrastrukturen.

Switch setup

OpenBSD firewall

Krydsfelt

Derudover overvåges diverse servere mv. af Icinga (Nagios-fork) og Observium laver grafer af switchene. Data herfra er ikke offentligt tilgængeligt, men bruges som værktøj i driften af netværket og serverne.

WiFi

Der eksisterer et antal access points (Ubiquiti Unifi). De administreres af Georg Sluyterman's Unifi server.

Permalink infrastruktur/it-services/netvaerk.txt · Last modified: 2020/09/20 04:11 by Mikkel Jeppesen

oeffentlich