User Tools

Site Tools

projects:posprinter

POS Printer

QR-ID
Navn POS Printer
Kort beskr. Point of sale printer
Indehaver Anders Vestergaard
Mærke Samsung
Model SRP-350G

Beskrivelse

Efter længere tid hvor jeg har gået og kigget på de POS printere (point of sale printer) vi havde på lageret, bestemte jeg mig for at prøve at få liv i en af dem, men så kunne jeg ikke finde noget bon papir i spacet, så blev det lagt på hylden i en periode til jeg fik skaffet noget fra min mors butik (en Dagli' Brugsen).

Da jeg skulle til at begynde at lave opsætning på fumlebræt med ttl til rs232 for at snakke til den, kom mide ind fra siden og sagde at jeg da bare i stedet kunne lodde ledninger på inde i printeren da den snakkede ttl men havde et i-stikskort i til at konventere det fra rs232 til ttl. Da det var blevet lavet, kunne jeg fint skrive til den ved hjælp af ttl hvor det også kom ud, men dog ikke danske bogstaver som æøåÆØÅ, de kom ud som nogle mærkelige symboler… Jeg faldt over adafruits thermal printer library, som kunne lave stregkoder, tekst formatering og skulle kunne printe bitmaps, men kunne ikke få bitmaps til at printe korrekt, de viste sig så at det biblotek ikke var sat rigtig op, og fandt en på nettet som have lavet det rigtigt, fik samlet de 2 stumper kode i libraryet.

Printeren kunne jo selv klippe papiret, men der manglede en funktion til det i libraryet, så det blev lavet, i samme forbindelse blev der lavet kommando til, så den kan sige beep.

Med de ændringer i libraryet ville det jo nok være en god ide at dele det så andre kunne bruge det. Så derfor blev bibloteket omdøbt og lagt op på github Pos-Printer-Library.

Mods

3 Ledninger tilføjet til RS232 konverter kort. Så der kan kommunikeres over ttl.

  • 1 Sort ledning til GND (fandt ved kondensator)
  • 1 Hvid ledning til Rx (ben 12 på max232 chip)
  • 1 Gul ledning til Tx (ben 11 på max232 chip)

Blandede udskrifter

Lidt blande udskrifter på bon papir.

Selvportræt bare fordi!

Permalink projects/posprinter.txt · Last modified: 2015/08/25 16:19 by Anders Vestergaard

oeffentlich