User Tools

Site Tools

Sidebar

hal9k

Mailing lists

  • Announcements of talks, and major events. 1-2 mails/month.
  • Discussion of projects and other stuff. About 20-30 mails/month.

Chat
IRC channel #hal9k at Freenode. You can use Freenodes web-chat in your browser.

planning:meetings:2011-03-09

2011-03-09 (Looking at future premises)

(English summary below)

Vi mødtes på Kattesundet 15, 9000 Aalborg i nogle lokaler Chr. Villum havde fundet. Det er en tidligere tøjbutik og ligger rigtigt godt i midtbyen. Vi mødtes med de andre kreative fraktioner der kunne tænkes at dele lokalerne. Det drejer sig om: Tossestreger, nitusind.nu, Platform4 og Brandstate.

Lokalerne er istandsat i 2008 og er rigtigt lækre med flot trægulv i to niveauer og mange eludtag. Der er en lille gård til og måske opbevaringsplads i kælderen. Vinduerne er store og giver masser af lys.

Efter besigtigelsen satte vi os ned på Studenterhuset og diskuterede fremtidsplanerne.

Vi blev enige om at trods lokalernes lækre udseende og gode placering ville der være nogle ploblemer. Specielt produktion og brug af værktøj er et problem; det sviner og larmer. Lejlighederne ovenpå er private lejligheder, så det vil sætte en grænse for støj og lokalernes stand indbyder ikke til brug af dremmel, boremaskiner og lignende. Derimod er der klare fordele i forbindelse med foredrag, møder og fælleskodning idet der er højt til loftet og nogle store gulvarealer. Vinduerne ud til gaden giver også mulighed for udstillinger og lignende. I forbindelse med Villums foreslag om at brugere af lokalerne også for brugsret til P4, så udlignes ulemperne ved produktion lidt.

De forskellige fraktioner har forskellige formål med lokalerne, hvilket både bringer fordele og ulemper. En af de bærende fordele er helt klart at vi deler lejen af lokalerne. Ulemper kan være støjgener for dem der gerne vil have ro eller omvendt begrænsninger i hvor meget støj man må lave (hvis man vil lave støj). Det kan desuden være svært at finde ud af hvor meget hver fraktion skal betale.

Brandstate meldte umiddelbart pas, idet de slet ikker behøver nogen produktion.

Umiddelbart vil vi kigge videre efter andre lokaler, men vi har ikke afskrevet Kattesundet. Villum tænker på det første lokale (om det er Kattesundet eller ikke) som et brohoved. I den forstand at vi skal have et sted der sætter os i stand til at udvikle os og få flere medlemmer og udstyr, og inden for et år enten bevæge os videre (eller hvis lokalerne er perfekte, blive boende). Derfor kan vi blive nødt til at indgå kompromisser i større grad denne gang, end når vi bevæger os videre.

English

We met up at the premises at Kattesundet 15, 9000 Aalborg. They look very nice, maybe too nice. We met the other prospective partners: Tossestreger, nitusind.nu, Platform4 and Brandstate.

There are dis- and advantages to these premises. They are not made for fabrication but very suited for meetings and regular hacking.

We discussed the collaboration between the fractions. Nothing conclusive was decided.

We decided to keep looking but not forget about Kattesundet 15.

Permalink planning/meetings/2011-03-09.txt · Last modified: 2013/04/08 15:47 (external edit)

oeffentlich